Novosti

Ferrari 458 MM Speciale – jer neke stvari se mogu kupiti novcem

U klasičnoj utješnoj ne-materijalističkoj mantri o stvarima koje novac ne može kupiti novac jedna od prvih stvari koja se spomene je ukus. Kada pogledamo ovaj Ferrari 458 MM Speciale čini se da ipak može.

Ferrari 458 MM Speciale

Ferrari 458 MM Speciale

Kažu da ako se nešto ne može kupiti novcem da je onda rješenje još puno više novaca. Ili – sve (svatko?) ima svoju cijenu. Tako ako imate pokoju sedmeroznamenkastu cifru iskazivu u nekoj čvrstoj zapadnoj devizi, možete otići u Ferrari i tražiti da vam naprave bilo što. Ja bih osobno tražio da mi naprave Ferrarija u bojama General Leeja, ali mislim da toliko novaca u Ferrariju još nisu vidjeli.

488 GTB? Ma, ne...

488 GTB? Ma, ne…

Izvjesni gospodin dubokog džepa od Ferrarija je zatražio posebnu inačicu modela 458 koji se prestao proizvoditi. Ali kada su novčanice zašuštale, Talijani nisu ni pomišljali da ga nagovore na novi 488 GTB. 458 MM Speciale je zasnovan na (logično) 458 Speciale modelu što znači da ima 4.5-litarski V8 motor koji razvija 597 KS. U Ferrarijevom Styling Centru na ručno izrađenu aluminijsku karoseriju dodali su dodatke od ugljičnih vlakana poput branika, a rezultat je i više nego impresivan.

2016-ferrari-458-mm-speciale-1
A-stupovi su dobili finu nijansu crne boje koja u kombinaciji sa staklima daje odličan efekt, a od novih dodataka tu je novi usis zraka za dodatno hlađenje motora i novi spojler za bolji aerodinamički potisak.
Automobil je obojen u Bianco Italia boju s crtama u bojama talijanske zastave po sredini automobila. Farovi i stražnja svjetla su također promjenjeni za jedinstveni izgled, a unutrašnjost je dobila novu kožu s bijelim detaljima.
Koliko je dotični gospodin izdvojio za ovaj prelijepi Ferrari ostaje nepoznato, ali spekulira se da je cifra bila 7-znamenkasta. Prvi broj cifre je također nepoznat.

Ferrari 458 MM Speciale

foto:carsoops.com


izvor:automobili.dnevnik.hr

Comments

comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Na vrh