Novosti

VIDEO: Nissan GT-r vs dron

Nissan 2017 GT-R protiv 170 km/H brze letjelice. Rezultat je zapravo pomalo iznenađujuć.

foto: topgear.com

Znamo da većina vas ima podjeljeno mišljenje o Nissanu GT-R. Posebno kada je poređen s drugim automobilima u tradicionalnom formatu upoređivanja.

Kao i ovdje. Osim kad njegov rival nije Porsche 911 Turbo, Audi R8, ili čak i nešto blago nepoznat model poput Tesla Modela S. Ali ovo je jedan poseban duel.

Zašto? Dobro pitanje. Nissan je zaljepio neka GT-R znak na dron, za početak. Manje jedva, ipak, japanski proizvođač automobila nam govori da je dron potrebn kako bi išli ukorak s novim 2017 GT, jer je toliko brz da se običnom kamerom ne može uhvatiti.

 

Zato je potrebno da taj dron bude brz, pa su se posebno pozabavili s njim: napravljenj je od strane tvrtke: Tornado XBlades Racing (svjetski prvaci u bespilotnoj areni), ima četiri propelera i teži samo 700 g.

foto: topgear.com

Kombinacijom ove dvije stvari dobije se ubzanje od 0-100 km/H za svega 1,3 sekundi. Da stvarno. GT-R to radi za “sporih” 2.8 sekundi. Osim toga, ipak, twin-turbo GT-R je čudovište koje ubrzava do 315 km/H, ostavljajući drona na maximalnoj brzini od 185 km/H.

Nije perfektan (dron)? Pa dovoljno je samo da se koristi da se vide sve karakteristike novog Nissana GT-R jer ga samo ovaj dron može pratiti.

Pogledajte kako izlgeda ova odlična utrka.

Comments

comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Na vrh