F1

Alonso očekuje jači McLaren u Austriji

Fernando Alonso očekuje bolji nastup na idućoj utrci u Austriji nakon što njegova momčad na posljednje dvije utrke u Montrealu i Bakuu nije osvojila nijedan bod.

McLaren je u odnosu na prošlu godinu znatno kompetitivniji i nakon prvih osam utrka imaju samo tri boda manje nego cijele prošle sezone, ali još uvijek nisu dovoljno jaki da bi konstantno osvajali bodove.

Dvostruki svjetski prvak, koji je prvu epizodu u McLarenu imao 2007., vjeruje da im konfiguracija staze Red Bull Ring može pomoći da smanje zaostatak za vodećima i ponovno budu u krugu osvajača bodova.

Krug je mnogo kraći nego u Bakuu, ali i dalje je vrlo izazovan jer si ne možete priuštiti napraviti pogrešku,” rekao je Španjolac koji je jedan od rijetkih vozača koji je vozio na starom A1 Ringu (posljednja utrka 2003.).

“Jedan krug traje manje od 70 sekundi što će smanjiti međusobne zaostatke među vozačima. Kako bi bili brzi, trebate dobru trakciju i učinkovitu aerodinamiku, što imamo.”

Alonso je propustio naglasiti da je u Austriji, osim navedenog, potreban i snažan motor budući da se oko 70% kruga vozi punim gasom.

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier također se nada ponovnom osvajanju bodova nakon problematične dvije utrke u Montrealu i Bakuu, ali je naglasak stavio na pouzdanost koja na te iste dvije utrke nije bila na razini.

“Nakon posljednje dvije utrke bez bodova prvi cilj nam je vratiti se u bodove,” rekao je Boullier.

“U Kanadi je Alonso završio 11., a u Bakuu je Jenson završio na istom mjestu, na stazama koje nam nisu odgovarale. Zato se nadamo da ćemo u Austriji biti nešto bolji.”

“Također, moramo biti pouzdaniji jer smo na posljednje  dvije utrke imali problema s jednim bolidom. Naporno smo radili kako se problemi ne bi ponovili.”

REZULTATI: Fernando Alonso 2016.

REZULTATI: Jenson Button 2016.

REZULTATI: Stoffel Vandoorne 2016.

REZULTATI: McLaren Honda 2016.

REZULTATI: Sezona 2016.

REZULTATI: Poredak vozača

REZULTATI: Poredak momčadi

izvor: maxf1.net/

Comments

comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Na vrh