Novosti

Koncept Audija Q8 spreman za sajam u Detroitu

screenshot_1

Audi je objavio dizajn skice koncepta novih modela SUV koji će biti na tržištu i suoči se sa BMW X6 i Mercedesom GLE Coupe.
Kupe krosover modeli su sve popularniji, posebno među kupcima luksuznih marki automobila, ali ne čudi što Audi odlučio da se pridruži svojim i najvećim rivalima koji već imaju broj takvih vozila u svom asortimanu.

U kompaniji kažu da budućnost Q8, zajedno sa limuzinom A8, predstavljati sam vrh ponude Audija.

Njemački proizvođač ovog modela opisuje kao kombinaciju klasičnog SUV i sportskog coupe-a. Iako je sličan pristup primjenjen i kod  BMW X6 i Mercedes GLE Coupe, Audi najavljuje da je u odnosu na ova dva modela Q8 biti nešto veći, luksuzniji i skuplji.

Prema E-tron oznaci na prednjem braniku, koncept će imati električni pogon, dok je model proizvodnje u konvencionalnim benzinskim i dizel motorima, uključujući V6 i V8 jedinice. Očekuje se da će buduće SQ8 pod haubom imati  4.0 V8, preuzet iz modela SQ7, a spekulisalo se i o mogućim Q8 RS verziji sa bi-turbo V8 benzinskim motorom koji je razvio 600 KS. Premijera koncepta treba da počne u januaru 2017 u salonu automobila u Detroitu, kada će biti poznato više detalja o Audiju Q8

Comments

comments

Na vrh