Biznis

DESET NAJPRODAVANIJIH VOZILA: Da li je vaš među ovim najtraženijim?

screenshot_1

Britanija se smatraju jednim od najvećih automobilskih nacija.Mnogi veliki brendovi dolaze sa Ostrva, mnoge od svjetskih proizvođača imaju tvornice tamo, većina Formule timova (uključujući i Mercedes i Renault), stacionirani su u blizini Londona. Britanci  troše milijarde funti na nova i polovna auta, tuning i styling.

Zbog toga, nedavno su objavili podatke o automobilima koje Ostrvljani žele da imaju vrlo zanimljiv i važan podatak, posebno jer je u našoj zemlji često dovode slične kontroverze.

Jedan od vodećih web stranica za kupoprodaju novih i polovnih automobila i “Auto Trader” (osnovana 1975. godine) objavio je deset najtraženijih modela među 500.000 vozila u ponudi u 2016., a podaci su (ne) očekivani: najveći broj od 60 milijuna posjetitelja (a toliko o Velika Britanija ima stanovnika) je bio zainteresovan za “serije 3”, a ostalih devet najtraženijih modela, čak sedam je došao iz Njemačke!

Čast “ostatka svijeta” branili su samo dva Forda, za koja, kada je u pitanju Europa, moglo bi se reći da dolazi iz Kelna …

Najtraženiji automobil BMW “serije 3” na sajtu “Auto Trader je” proteklih šest godina, dok je Foksvagenov “golf” na listi najtraženijih je osmu godinu za redom.

10 najtraženijih automobila “Auto Trader”

BMW serije 3

Volkswagen Golf

Mercedes C-klase

Ford Focus

BMW serije 5

BMW serije 1

Ford fijesta

Audi A3

Mercedes E klase

Opel (Voksal) Astra

Prema prognozama čelnika “Auto Trader”,  očekuje se da se ovaj trend promijeni dijelu u narednim godinama,  jer je bilo sve većeg interes za električne automobile ( “Tesla Model 3”, “Nissan Leaf” i “reno Zo”),

a kada je u pitanju 2017. godine, sigurno će povećati broj traženih novih modele u “B” segmentu, koji dolaze sa novim generacijama. To su: “Ford fijesta”, “Volkswagen Polo”, “Citroen C3”, “Seat Ibiza” i “Nisan mikro”.

Comments

comments

Na vrh