Koncept

Polje Snova Mercedes-Benz, AMG i 800 konja prijeti Porscheovoj Panameri

Na da zvuči kao savršena kombinacija već prijeti svim takvim autima da ih ponizi na cesti!

Mercedes-Benz AMG GT,a ovaj predivan i ultra-glasan GT-automobil doista predstavlja polje snova – i to čak u dvije karoserijske izvedbe od kojih se ne zna koja je ljepša. No kako se tržište automobila neumorno razvija i konstantno nudi alternative već postojećim modelima, i u Mercedesu su se dosjetili proširiti ponudu modela GT.
Kao posljedica toga je na salonu automobila u Ženevi upravo predstavljena najnovija karoserijska inačica AMG GT-a, koja bi uskoro trebala priprijetiti Porscheovoj Panameri.

Ovako izgleda “baza” za ovaj koncept

Koncept koji je predstavljen u Ženevi naziva se AMG GT Concept i predstavlja više ili manje logičan nastavak i novo poglavlje modela AMG GT kakav već poznajemo.

Je li ovo definicija apsolutnog sklada?

Naravno da uz svu tu ljepotu ide i sva sila luksuza koji bi prema riječima proizvođača trebao biti prisutan već u sklopu serijske opreme, ali s obzirom na poslovnu njemačku škrtost na tom planu, ne bi se trebalo zaklinjati u ništa da će to doista tako i biti. No to je u krajnjoj liniji nebitno, jer ovakvi automobili u današnje vrijeme fasciniraju svojim postojanjem, dok sve drugo pada u drugi plan.
OK…možda ne baš sve, jer svaki ovakav automobil osim izgleda treba raspolagati i s motorom koji ga je dostojan, pa su se i oko toga u Mercedesu potrudili.

Jurcanje za volanom itekako je realna opcija.

Predstavljeni se koncept motorom oslanja na bazu iz koje je iznikao, tj. na 4-litreni Twin-Turbo V8 kakav pogoni i dosad poznate izvedenice modela AMG GT. No u sklopu ovog je koncepta taj otprije poznat pogonski agregat otišao koji korak dalje i postao Hibridom.
Da…dobro ste pročitali – AMG GT Concept će uz već postojećih 510 konja dobiti još nekoliko njih u električnom obliku, pa bi rezultatno stanje nakon izvršene elektrifikacije trebalo biti označeno s brojkom 805.
Usporedbe radi, nedavno predstavljena Porsche Panamera Turbo E-Hybrid u svom tvorničkom izdanju zajedno s električnim motorom raspolaže s ukupno 671 konjskom snagom, pa već samim time ne treba biti pretjerano pametan da bi se zaključilo kako je Mercedes u tom smislu doista odlučio napraviti poveći iskorak. Time bi i performanse trebale biti poprilično uvjerljivije od već bolesno brzog kolege iz Zuffenhausena, ali o tome iz Mercedesa još uvijek ne dolaze konkretne informacije.
Ono što je poznato svodi se na definisanu snagu motora, te „ispod tri sekunde“ od nula do stotinu kilometara na sat, a kakve su daljnje brojke ionako ostaje vidjeti tokom sljedećih mjeseci, tj. kada koncept uđe u planiranu (odnosno proizvodnu) fazu.

Sprema se grmljavina...

Stražnji je kraj samo nastavak jedne lijepe priče.
foto: Mercedes-Benz (AMG)

Doduše, čisto sumnjam u to da će se serijski automobil pojaviti s kamerama umjesto retrovizora, te isto tako sumnjam u najave prema kojima bi „svi Mercedesovi budući modeli trebali vući inspiraciju iz ovog konceptnog automobila“, ali to je već drugi par rukava.
Ovo što je zapravo bitno upravo stoji ispred vas na fotografijama i definitivno predstavlja budućnost – i to u najljepšem mogućem obliku A ako je za vjerovati najavama, ta bi budućnost mogla biti itekako svijetla – barem ako se pita ekipu u AMG-u.
…Mislim da vam je uljepšan sadašnji trenutak ,jel tako – TAKO JE!!!

Mercedes-Benz AMG GT Concept - treba li još što dodati?

Comments

comments

Na vrh