Koncept

Nije za vozače slabašnogh srca – Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo by Pininfarina

Kada bivši šampiom u F1 Fittipaldi poželi bolid F1 al za javni saobračaj onda možete zamiliti u čemu je rijeć!

The influence of Fittipaldi is seen in the Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo’s extreme power to...

Poznati trkaći vozač Emerson Fittipaldi je u Ženevi predstavio svoj prvi model EF7, odnosno njegovu konceptnu najavu koja je razvijena u suradnji s Pinninfarinom te njemačkim specijalistom za trkaća vozila HWA, odnosno dijelom meredesovog AMG-a.

EF7 karakterizira agresivni dizajn podređen aerodinamičkim svojstvima, a pokreće ga atmosferski 4,8-litreni V8 pogonski stroj koji će se zavrtjeti do 9000 o/min te razvijati snagu od 608 KS te najveći okretni moment od 510 Nm. Za motor je zaslužan HWA, a uparen je sa 6-stepenskim sekvencijalnim mjenjačem te pogonom na zadnje točkove.

Dimenzije su mu slične Ferrariju 488, no teži oko svega 1000 kg, što je gotovo trećinu manje. Zasluga je to monocoquea i karoserije izrađene od ugljičnih vlakana, polikarbonatskih prozora, kao i spartanski uređenog interijera lišenog većine uobičajenih značajki današnjih automobila. Ipak je ovdje riječ samo o vrhunskoj igrački.

 

Visina podnice je tek nešto iznad 6 cm, a tu je i vrhunski sportski ovjes. Nadalje, ovaj je model opremljen ventiliranim čeličnim diskovima, a ne primjerice karbonsko-keramičkim što je jedan od načina na koji su njegovi stvaratelji željeli održati troškove održavanja što je moguće nižima kako bi se privukao što veći broj zaljubljenika u ovakvu vrstu automobila.

Prvi će imati priliku provozati ovaj automobil korisnici igre Gran Turismo Sport za Palystation 4, no namjera proizvesti određeni broj primjeraka za kupce kojima će uz model biti ponuđena i široka paleta personalizacije vozila, kao i škola sportske vožnje.

Comments

comments

Na vrh