Koncept

Moćni VW pravi čudo od auta – U njemu nema vozača, Volkswagen Sedric kao zamjena za vaš osobni automobil!

Volkswagen-Sedric-concept-car-is-seen-during-the-87th-International-Motor-Show-at-Palexpo-in-Geneva

Volkswagen ili bolje reći Grupa Volkswagen je na ženevskom auto salonu predstavila svoj prvi konceptni model pod nazivom Sedric (SElf-DRIving-Car). Riječ je o futurističkom autonomnom vozilu koje predstavlja viziju osobne mobilnosti 5. stupnja autonomnog upravljanja te početak programa Together – Strategy 2025, odnosno “najvećeg procesa promjene u povijest ovog proizvođača”.

Za razvoj i proizvodnju ovog vozila su bili zaduženi Future Centar Grupe Volkwagen u Potsdamu te Razvojni centar u Wolfsburgu. Sedric je u potpunosti autonomno vozilo s električnim pogonom koje može izvesti sve prometne zadaće bez vozača. Štoviše, Sedric i ne nudi mogućnost utjecaja vozača na upravljanje s obzirom da nema upravljača, pedala ili bilo kakvog kokpita. Dakle, u njemu se voze samo putnici.

No, Sedric nije samo prijevozno sredstvo jer će svojim putnicima nuditi razne mogućnosti zabave, obavljanja posla, dolaženja do raznih informacija i sl. Drugim riječima, Sedric je zamišljen kao suputnik te osobni asistent, a komunikacija će se voditi putem velikog OLED zaslona, ali i glasovnim naredbama i sl.

Na kraju dodajmo kako je Volkswagen još jednom potvrdio svoju namjeru da do 2025 lansira trideset električnih automobila te uloži milijarde Eura u razvoj autonomnih sistema upravljanja. U tom velikom projektu koristit će usluge, znanja i stručnost velikog broja stručnjaka i razvojnih centara širom svijeta koji će iznalaziti rješenja za digitalni svijet sutrašnjice.

Comments

comments

Na vrh