Retrospektiva

PRIZNAJ KVALITET – BMW Serije 1 Ugledan bavarski kompakt i kao rabljeni popularan poput Serije 3!

Najmanji BMW ne gubi ugled ni kao rabljeni.

Tada do izražaja dolazi visoka kvaliteta izrade pa održavan primjerak dugo može izgledati kao nov. Prostora doduše nema napretek, ali izvor su zadovoljstva su romantični stražnji pogon, odlični dizelaši i ovjes, precizan mjenjač…

BMW serije 1 dimenzijama pripada Golf-klasi, ali čim se odvozi koji kilometar, čak i za upravljačem 10 godina starog primjerka, jasno je da je mali Bavarac sasvim drugi svijet. Pruža kvalitativni i vozački doživljaj većih BMW-a, pa nije čudno da je i kao rabljeni jedan od favorita svih koji od vožnje traže zadovoljstvo i užitak. Osim toga, nije baš tako pakleno skup, kako se obično smatra.

BMW serije 1 predstavljen je 2004. i do danas je doživio brojna poboljšanja, puno više tehnološka i funkcionalna nego dizajnerska. Međutim, specifičnost koja ga izdvaja od svih ostalih u klasi nikad nije mijenjana – stražnji pogon.

Takvo romantično rješenje u ovoj klasi mamaca je za publiku koja u stražnjem pogonu vidi izvor vozačkog zadovoljstva i posebnosti, ali vjerojatno isto toliko kupaca odbija zbog straha od zanošenja na skliskoj podlozi. Bezrazložno, jer izvrsna izbalansiranost masa i efikasno programiran ESP uređaj u startu spriječavaju neugodnosti tog tipa pa Jedinicu nije lako zabaciti, sa dobrim gumama čak i na zasniježenoj cesti.

Uostalom, kad ste čuli da se netko izvrtio Jedinicom? Tek ponekad će ESP dopustiti pomak stražnjeg dijela za milimetar-dva, tek toliko da ljubitelji stražnjeg pogona osjete zrno strasti, a oni nevješti se ne stignu ni prestrašiti.

Comments

comments

Na vrh