Novosti

Novi rekord Mercedesa u SAD-u

Novi rekord Mercedesa u SAD-u

Nemački automobilski gigant “Mercedes-Benc” objavio je da je u martu prodao najviše automobila u Sjedinjenim Američkim Državama u svojoj istoriji.

Prodato je čak 24.522 automobila sa znakom “Mercedesa” što je povećanje od 6,9 odsto u odnosu na februar

Pri tome, kažu u nemačkom proizvođaču, prodato je i 2.513 “venova” i 348 “smart” vozila što ponovo podiže granicu rekorda na 27.383 ukupno prodata vozila ovog brenda (rast 6,8 odsto)!

– Imali smo solidan start prodaje u ovoj godini i očekujemo da se taj trend nastavi tokom celog kvartala – kaže Ditmar Eksler, predsednik i generalni direktor “Mercedes-Benca” SAD i dodaje: – Nastavlja se veliki pritisak za kupovinu SUV linije vozila i pokušaćemo da na to odgovorimo sa novim modelima koje ćemo predstavljati tokom godine.

Kada su modeli koje je “Mercedes” prodao u pitanju najviše se tražio “mercedes C klasa” koji je kupilo 6.145 američkih građana. Drugo mesto pripalo je “GLE klasi” sa prodatih 4.017 vozila. Na trećoj poziciji je nova “E klasa” sa 3.471 prodatim automobilom.

U februaru je dobro išla i prodaja “mercedes AMG” modela sa 2.548 prodatih vozila, a zajedno sa januarom ta cifra je dostigla 5.144 vozila, što predstavlja povećanje od 31,6 odsto na godišnjem nivou!

Comments

comments

Na vrh