Novosti

Koliko vas misli da je ovo najgori sportski auto ikad????

lpll44

 

Po mnogim kritičarima Ferrari Mondial 8 najgori je sportski automobil…
Nekoliko modela u sebi nosi sasvim dovoljno potencijala da bude prozvan lošim, iznenađuje činjenica da bi se definicija jednog od tih modela mogla proširiti i on bi mogao biti prozvan najlošijim Ferrarijem,no tu nije kraj, čak bi mogao ponijet titulu najlošijeg sportskog automobila ikad.

FERRARI-Mondial-8-1063_9
Slažem se mnogi će već povezati da govorimo o modelu Mondial, koji je po prvi puta na automobilsku scenu izašao 1980. godine naslijedivši 308/208 GT4 kao svojevrstan 2+2 grand tourer pogonjen središnje smještenim V8 motorom. Ako zanemarimo smještaj motora i fokus prebacimo  na konfiguraciju koja podrazumijeva četiri sjedala i V8 motor, Mondial je dobio mlađeg brata tek 2008. godine s predstavljanjem Californije,  model koji je oštro dočekan od strane kritičara, ali to je već druga priča. Zašto se na Mondial u automobilskim krugovima često gleda s određenom dozom smjeha, osobito kada govorimo o prvoj izvedbi – Mondialu 8?

 

214326195_1_1
Stavimo performanse u prvi plan jer to je prioritet kod automobila ovog proizvođača, ali i svakog sportaša.Podatak o ubrzanju do stotke za više od 9,5 sekundi sigurno nije na nivo koji smo očekivali od automobila ove klase, a razočarenje je tim veće ako u jednadžbu ubacimo 26.000 dolara veću cijenu u usporedbi s ondašnjim Porscheom 911 Turbo, koji je za čitavo vrijeme svoje proizvodnje bio najbrži njemački serijski automobil sa skoro upola kraćim vremenom potrebnim za istu radnju.

Comments

comments

Na vrh