Novosti

Pitanja koja treba sebi postavit prije kupovine automobila

pitanja

Želje su uglavnom veće od mogućnosti, pa čak i kada postavimo cjenovni limit i dalje postoji mnogo pitanja na koja treba odgovoriti. U globalu automobili se  izuzetno loše održavaju, pa treba biti obazriv.Odakle početi, kako se organizovati, gdje gledati i kako pazariti auto.O novim modelima razmišljaju samo odabrani, a većina naroda kupuje svoje limene ljubimce preko oglasa i prijatelja.Servisi ne mogu puno da vam pomognu, jer su prevaranti dovitljiviji od njih, a niko vam neće rastaviti motor da bi mogao da vam da tačnu prognozu koliko mu je još života ostalo (mjerenje kompresije nije dovoljno pouzdano). Razni aditivi danas od “babe prave devojku” ali samo privremeno,  a sasvim dovoljno dugo da budete prevareni.

Srodna slika

 

 

 

 

 

 

Budite iskreni prema sebi

Kada ste konačno utvrdili koliko možete da se “pružite”, uzmite olovku i papir u ruke i odgovorite sami sebi na sljedeća pitanja:

1. Da li je nužna prodaja automobila koji trenutno posjedujete?

2. Da li kupujete noviji auto samo jer vam je stari dosadio ili zato što imate potrebe za jačim ili većim automobilom?

3. Koliko dana u jednom mjesecu vozite auto?

4. Da li možete da održavate skuplji i moderniji model?

Ukoliko je odgovor na prvo pitanje potvrdan, i zaista vam zbog posla ili porodice koja raste, treba komforniji i snažniji limeni ljubimac onda treba analizirati i preostala dva pitanja, odnosno odgovora.

Odnosno, prvo izračunajte koliko vas košta registracija i osiguranje automobile koji imate ili želite da kupite, a zatim na taj iznos dodajte troškove održavanja istog i potom podijelite brojem 365, koliko ima dana u godini, i prilično tačno ćete izračunati koliko vas košta parkirani auto ispred zgrade koji vozite uglavnom vikendom ili samo kada je lijepo vrijeme.

 

Comments

comments

Na vrh