Novosti

Moćna Ruska Lada sa motorom iz Impreze WRX STI!

tjunirana-lada-1

Sigurno najekstremnijih slučaja tjuninga ruskih vozila jeste  ovaj, vlasnik u Ladu 2101 „Žiguli“ ubacio motor i transmisiju Subaru Impreze WRX STI Spec-C!

tjunirana-lada (1)

Mada su na ovim prostorima, Lade  itekako prisutna  vozila, model VAZ-2101 Žiguli (popularna „Kopejka“), baziran na legendarnom FIAT-u 124, već je i ovdje stvar prošlosti i zaista je prava rijetkost pronaći neki primjerak, a da nije na otpadu!

No, u Rusiji ih i dalje ima u izobilju, a i još uvijek su toliko popularne, da je sve veći broj mladih koji ih kupuju isključivo zbog modifikacija, odnosno „tjuniranja“. Ovaj primjerak, pravi je „vuk u jagnjećoj koži“, budući da je od stare Lade ostala samo karoserija…

tjunirana-lada (2)

Ispod haube „strašna mašina“ Subaru Impreze WRX STI, i to jedne od najređih i najekskluzivnijih verzija – Spec C Type RA-R (tako bar tvrdi vlasnik!), od koje je „pozajmljena“ i transmisija, oslanjanje, kočioni sistem, kao i jedan dio enterijera! Nakon testiranja, 2,0-litarski turbo motor iz RA-R je zamjenjen onim iz „obične“ verzije Spec-C iz 2007. koji je, iako nešto slabiji, bolje odgovarao Ladi po karakteristikama.

 

tjunirana-lada (3)

16-inčni točkovi koje čine BBS RS naplaci, kao i visokoperformantni pneumatici Yokohama Advan Neova AD08. Jedino nije baš najjasnije kako su ispod „felni“ od 16 inča „uglavljeni“ veliki kočioni diskovi i čeljusti od RA-R, koji, inače, serijski koristi 18-inče točkove…

Comments

comments

Na vrh