Novosti

Za 9 godina prešao milion kilometara,i dobio potpuno novo auto

Vlasnik Toyote Tundre, koji je svojim pik-ap vozilom uspeo da pređe milion milja (1,6 miliona km), nagrađen je od fabrike potpuno novim automobilom iste marke.

presao-milion-milja (1)

Amerikanac Viktor Šepard prevalio je razdaljinu od milion milja u periodu od devet godina, a godišnje je prosečno prelazio nešto više od 110 hiljada milja ili 180 hiljada km. Iako je ovolika kilometraža zaista impresivna, pik-ap je i dalje u izvanrednom stanju, sa originalnim motorom i menjačem, zahvaljujući pre svega redovnom održavanju.

Za 9 godina, posetio je servis 117 puta, uglavnom zbog regularnih promena ulja i drugih delova čiju zamenu fabrika preporučuje nakon određenog broja km.

presao-milion-milja (2)

“Pik-ap je u sjajnom stanju! Osim par sitnijih oštećenja na karoseriji, izgleda kao nov. Čak i sedišta izgledaju gotovo isto kao kada sam ga kupio”, pohvalio se Šepard.

presao-milion-milja (3)

Toyota nije propustila ovakvu priliku za marketing, pa je ponosnom vlasniku kao nagradu poklonila novu Tundru. U japanskom proizvođaču kažu da će zauzvrat preuzeti stari automobil i rasklopiti ga da bi videli kako su se pojedini delovi pokazali nakon milion milja vožnje.

Izvor: b92.net

Comments

comments

Na vrh