Novosti

Bez generalke “milionče”,golfać pokazao da je tata svih auta

Mnogi će reći i neudobnost i sklonosti koroziji, ali neka se onda ti isti pohvale sa modelom koji traje već sedam generacija.

Golf II - milion kilometara bez generalke (1)

Iz susjedne Mađarske nam dolazi priča o jednom Golfu II, koji je tokom svog radnog vijeka, koji i dalje traje, uspjeo da pređe magičnu cifru od čak milion kilometara. Da stvar bude još zanimljivija, ovaj Nijemac je to uradio bez generalnog remonta motora.

Golf II - milion kilometara bez generalke (2)

Kako tvrdi njegov vlasnik automobilom je često putovao za Njemačku, a jednom je otišao i čak do Velike Britanije. Automobil je star 23 godine, što znači da je prosječno godišnje prelazi 45 000 kilometara. Nekada je prelazio i 100 000 godišnje i tom prilikom je trošio ulje u velikim količinama, kaže ponosni vlasnik.

Golf II - milion kilometara bez generalke (3)

Model u pitanju je proizveden 1990. a već naredne godine je ga je sadašnji vlasnik kupio za 10 000 njemačkih maraka. Ovo je verzija sa petoro vrata koja u sebi ima motor zapremine 1.6 litara uz petostepeni (naravno) manualni mjenjač.

Golf II - milion kilometara bez generalke (4)

Ostale specifikacije nije potrebno  navoditi, jer gotovo svi znaju šta Golf II ima, a bogami i šta nema. Farba na ovom modelu je gotovo u potpunosti originalna, a ono što je impozantno jeste da, kao što smo već pomenuli, nikada nije rađen generalni remont motora iako je automobil prešao 1 028 000 kilometara.

Comments

comments

Na vrh