Novosti

Da li znate koji je ovo automobil!?Unokat jedan kroz jedan (Foto)

Dužina  sedam metara, širina tri, šest točkova, posebno  napravljen za jedno filmsko ostvarenje i izuzetno poznatog „junaka“. 

nautilus (1)

Ovo  priča nije o nekom prestižnom, unikatnom primjerku nekog poznatog proizvođača automobila, koje je tek nedavno „pronađen“ nakon što je „zaboravljen“ od svih… ne, ovo je automobil koji ima daleko „običnije“ korijene, koji je nastao na osnovu šasiji Land Rover vatrogasnog vozila, ima karoseriju od fiberglasa, a pokreće ga Roverov V8 benzinac!

nautilus (2)

I, pored ne baš „kraljevskog porijekla“, prilično se proslavio u jednom filmskom ostvarenju, za koje je, zapravo i napravljen, iako sam film baš i nije doživeo veliki uspjeh, uprkos prestižnoj glumačkoj ekipi i zaista velikom budžetu.

nautilus (3)

Radi se o „Nautilus automobil“, odnosno, prevozno sredstvo kapetana Nema, iz filma „Liga izuzetnih džentlmena“, prava neman, koja je dugačka čak 6,7 metara, a široka nešto manje od 3 m! Posjeduje šest točkova, svaki prečnika čak 28 inča, a svojevremeno je napravljen u dva primjerka za potrebe snimanja filma, od kojih je ovaj u potpunosti funkcionalan, dok je drugi prilagođen za scene snimanja, sa posebnim skelama oko sjedišta.

nautilus (4)

Prema riječima onih koji su ga vozili, automobil dostiže oko 150 km/h, a u krivinama se sasvim dobro ponaša, naročito imajući u vidu to od čega je zapravo nastao.

nautilus (5)

Glavna atrakcija na salonima tjuniranih automobila, prije svega onom u Essenu, ali i Londonu.

Comments

comments

Na vrh