Engleski nogometaš napustio kamp reprezentacije, više se neće vraćati na SP

Engleski defanzivac Ben White, koji je već napustio bazni kamp Al Wakrah u kojem trenira njegova selekcija, neće igrati do kraja Svjetskog prvenstva iz ličnih razloga, saopštio je Nogometni savez Engleske.

“Iz ličnih razloga, Ben White (25) više nije dio reprezentacije. Odbrambeni igrač Arsenala napustio je engleski bazni kamp u srijedu kako bi se vratio kući. Nije planirano da se igrač kasnije ponovo pridruži grupi. Tražimo da se u ovom trenutku poštuje privatnost igrača”, navodi se se u saopštenju NS Engleske.

Iako nisu date dodatne informacije o razlozima povlačenja odličnog defanzivca, Arsenal je javno izrazio podršku svom igraču.

“S tobom smo, Bene”, navodi se u poruci londonskog kluba.

White ima četiri nastupa u dresu reprezentacije Engleske, ali nije odigrao ni minut u prve tri utakmice Gordog Albiona na SP-u.

Gareth Southgate, engleski selektor, više ne može pozvati igrača koji će zamijeniti Bena Whitea. Zamjene u posljednjem trenutku su dozvoljene dan prije prve utakmice takmičenja.

Podsjetimo, Engleska će igrati protiv Senegala u osmini finala SP-a i ovaj meč je na rasporedu u nedjelju, a kladionice mnogo veće šanse za prolaz daju Engleskoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *