Hamilton želi veće prisustvo žena u Formuli 1

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da bi voleo da vidi više žena u Formuli 1 te da je u ovom sportu sada previše pristrasnosti.

U svetlu brojnih promena koje prate skori početak nove sezone u Formuli 1 Hamilton je u Barseloni na pauzi prvog testiranja dobio pitanje šta bi on voleo da se promeni.

„Voleo bih da vidim više žena među stjuartima, prošle godine smo imali jednu ili dve. Bilo bi sjajno i da imamo ženu i muškarca kao direktore trka“, rekao je Britanac.

Od 90 stjuarta koji su bili na raspolaganju direkciji trka tokom 2021, njih 88 bili su muškarci.

Danijel Rikardo je rekao da bi bilo odlično kada bi odluke koje donose stjuarti bile konstantnije i doslednije, a Hamilton je nakon toga „dopunio“ svoju želju:

„Voleo bih da dodam i da bi trebalo da se postaramo da imamo nepristrasne stjuarte. Nekadašnji vozači su veoma, veoma dobri pritelji sa pojedinim osobama, neki putuju sa njima i zato su možda skloni da nekoga malo više vole. Mislim da su Formuli 1 potrebni nepristrasni ljudi koji će biti koncentrisani kada donose odluke“, rekao je Hamilton. Nova F1 sezona biće vrlo uzbudljiva a skoro svaka velika svetska kladionica dala je veoma slične šanse Hamiltonu i Maksu za osvajanje nove titule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *