Marej se oprostio od publike u Glazgovu

Endi Marej (35), nekada prvi teniser svijeta, nakon nastupa u grupi Dejvis kupa u Glazgovu poručio je da je možda posljednji put igrao pred publikom u rodnom gradu.

Slavni Britanac duže od pola decenije bori se sa posljedicama teških povreda. U nedjelju veče pobijedio je Kazahstanca Dmitrija Popka 6:4, 6:3, u duelu bez takmičarskog značaja jer su prethodno Britanci u grupi poraženi od Amerikanaca i Holanđana.

– Mogu samo da se zahvalim publici na sjajnoj podršci. Bilo je teško i emotivno na početku, kad znate da je možda posljednji put u Glazgovu… Te stvari emocionalno ne možete lažirati. Želio sam pobjedu, a i da sam izgubio, ne bi bio loš osjećaj.

Ako je zaista bilo posljednji put u mom gradu, ili posljednji put u Dejvis kupu za Veliku Britaniju, onda ću reći samo da sam ponosan i zahvalan. Neka od najljepših sjećanja nosim odavde – poručio je Marej, u izjavi koju su britanski mediji protumačili kao nagovještaj skorog kraja takmičarske karijere.

Dejvis kup Marej je osvojio 2015. godine, upravo u Glazgovu. U ovom, najprestižnijem takmičenju teniskih reprezentacija, pobijedio je u čak 32 od 35 mečeva, što je odlična statistika i preduslov za mnoštvo dobrih kvota u kladionicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *