Novi plejmejker u Mornaru

Fets Rasel (24g, 180cm) novi je plejmejker Mornara Barsko zlato, saopšteno je iz barskog košarkaškog kluba.

Amerikanac dolazi u Bar iz američke NCAA lige (Koledž liga), gdje je prošle sezone u dresu Univerziteta Merilenda, na 32 utamice prosječno igrao 32 minuta i imao prosjek od 15,1 poena (44 odsto za dva, 35 odsto za tri poena, 78 odsto sa linije bacanja), 4,1 skoka, 3,7 asistencija i 1,3 ukradenu loptu po meču.

Riječ je o veoma brzom pleju, koji posjeduje velike šuterske sposobnosti, iz svih pozicija, i mogao bi dobro da se uklopi u sistem igre koji godinama forsira trener Barana Mihailo Pavićević.

Predsjednik Mornara Đorđije Pavićević je sredinom juna u razgovoru za Pobjedu i najavio dolazak ovakvog tipa igrača iz Sjedinjenih Američkih Država.

  • To neće biti igrači sa velikim cijenama, kao proteklih godina, naprotiv. Tražićemo rukije, koji će, prije svega, biti željni da se dokažu kako bi mogli da prokrče put u Evropi i ka jačim ligama, što je svakom Amerikancu cilj kad dođe u Evropu – rekao nam je, između ostalog, Đorđije Pavićević.

Rasel je treće novo ime u Mornaru za narednu sezonu. Prije njega stigli su bekovi Petar Vujačić iz Rogaške Marko Kovačević iz Podgorice.

Od igrača iz dosadašnjeg sastava “Ponosa Bara” koji je prošle sezone igrao sjajne mečeve posebno zanimljive za kladjenje uzivo, ugovor za narednu sezonu imaju Vladimir MihailovićMarko JeremićMilija MikovićGligorije Rakočević i Balša Živanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *