Pokušaćemo da iznenadimo

Drugi put uzastopno Dečić sezonu otvara nastupom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prošlog ljeta Tuzani su evropsku misiju imali na Kosovu, ovog puta neće putovati van Podgorice. Rival u prvom kolu je Dinamo Minsk, a s obzirom na to da klubovi i nacionalne selekcije Bjelorusije ne mogu da igraju utakmice Uefinih takmičenja na teritoriji svoje zemlje, oba meča će se igrati u Podgorici.

Baš zbog toga, večeras (20 h) će Dečić ,,glumiti“ gosta na ,,DG areni“, dok je revanš za sedam dana na stadionu pod GoricomKladionica je odredila Dinamo Minsk kao blagog favorita, u oba meča.

Štoper Dečića Marko Tući vjeruje da je prolaz dalje i te kako moguć.

– Smatram da je naša prednost što igramo obje utakmice u Podgorici, jer bolje poznajemo teren i ambijent od njih. Vjerujem da ćemo se brzo prilagoditi i tu prednost iskoristiti na najbolji mogući način. Izaći ćemo na teren koncentrisano. Pružićemo sve od sebe i pokušati da iskoristimo gore navedenu prednost. Imamo dobru ekipu i igrače sa iskustvom. Nadam da će nam oni pomoći u ovom izazovu.

Stameni defanzivac, koji je jako opasan i tokom prekida pred protivničkim golom, već drugu godinu zaredom sa Dečićem igra u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

– Novi nastup u Evropi jako puno znači za Dečić i za Tuzi. Prošle godine smo prvi put u istoriji igrali u Evropi. Sada smo ponovo tu i pokušaćemo da se plasiramo u naredno kolo kvalifikacija. Analizirali smo Dinamo, ali nam je fokus usmjeren na našu igru, kako bismo bili što bolji. Koliko smo imali prilike da vidimo, njihov nivo igre nije veći od našeg. Imaju bolje uslove, ali ćemo izaći na teren i pokušati da ih pobijedimo – poručio je Tući.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *