Zvijezda Uniteda nakon odlaska Ronalda: “Osjeti se bolja atmosfera u ekipi”

Manchester United je itekako lako prebolio odlazak Cristiana Ronalda, barem ako je suditi prema prvom susretu koji je odigran nakon njega.

Izabranici Ericka ten Haga rutinski su sa 3-0 savladali Nottingham Forest, a da je Ronaldo prošlost, potvrđuje i izjava Christiana Eriksena nakon utakmice.

Žao nam je što Ronaldo nije dio ovoga, njegova ostavština i njegovo ime imaju poseban status u svakom klubu. Drago mi je što sam imao priliku u karijeri dijeliti svlačionicu s njim. Sada smo u dobroj situaciji. Početak sezone je bio puno teži, tada je nogomet bio malo drugačiji. U nekim utakmicama smo puno promašivali, ali mislim da smo podigli formu i da rastemo”, rekao je veznjak Uniteda pa dodao:

Osjeti se da je bolja atmosfera u ekipi. Osjeti se da sistem funkcionira i da svi igrači vjeruju u njega, a to je ključno. Atmosfera je dobra. Imamo puno igrača koji su se tek vratili sa Svjetskog prvenstva, neki tek moraju doći. Ova pobjeda nam pomaže da prebrodimo period u kojem će sigurno biti puno umornih nogu.”

Ova utakmica je bila odlična prilika za kladjenje uzivo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *